Продължаваме да работим по проект „Включващо обучение“

Световният ден за борба с тормоза в училище беше отбелязан като „Ден на розовата фанелка“. Във фоайето на училището беше подготвен кът, под който учениците написаха какво означават за тях думите „толерантност“, „уважение“, „приятелство“. Учениците от проект „Включващо обучение“ се включиха в проявата. В подкрепа на идеята за ограничаване на тормоза и агресията между учениците в училище, те изработиха и подариха розови лентички на много ученици.

Изненадата от Детски образователен център „Дай, бабо, огънче” в с. Мещица, Пернишко – второ място и грамота за групова изработка на пано в конкурса за мартеница „Пижо и Пенда”. Благодарим за признанието. Това ще ни мотивира да участваме и в други инициативи, в които можем да покажем на какво сме способни.

Още снимкиВ очакване на Великден и емоционалното „гмуркане” в разноцветните бои, ученици от „Включващо обучение” бяха поканени от Детски отдел на РБ ”Партений Павлович”, за да участват във фиеста на цветовете. Цветните яйца, които създадохме, ни пренесоха във времето на традициите на нашите баби и майки и с помощта на бабите от пенсионерския клуб усвоихме нови, автентични методи на боядисване. А нашите партньори Дияна Георгиева и Светла Ангелова ни научиха как да създаваме цветя от хартия, за да украсяваме великденската трапеза с много естетика.

Още снимки

В съвместна инициатива с РБ „Партений Павлович”, посветена на деня на Земя
та и опазване на богатствата й, ученици от проект „Включващо обучение“ се запознаха със съветите на Флупи за опазване на природата от филма „Флупи и околната среда”. След това изработиха от отпадни материали книгоразделители. Срещите с Красимира Няголова винаги са били полезни и приятни.


На 25 март Основно училище „Иван Вазов“ празнува своят 41 рожден ден. Празничен карнавал, много танци и веселие превзеха нашето училище. Принцеси, вампири и всякакви приказни и анимационни герои разпръснаха празничния дух из целия училищен двор. Учениците от проекта очакваха с огромно нетърпение да дойде денят на училищния празник и също представиха своите идеи, облечени в пъстри костюми и маски на приказни герои, фантастични персонажи, интересни същества. Всички се включиха в подготовката му: надуваха балони за украсата, изработиха аксесоари за костюмите си, купиха си необходими допълнения за цялостния карнавален вид на облеклото си. Чувстваха се доволни от труда си и щастливи от забавните мигове.

 Още снимки