Математически искри

„Една математическа задача трябва да е трудна, за да ни привлича, но все пак да не е напълно недостъпна, за да се присмее на усилията ни. Тя трябва да бъде пътеводен знак сред лабиринтите от пътища, водещи към скрити истини, и накрая да остави един спомен за удоволствие от успешното и решаване.“

Давид Хилберг

Първото състезание „Математически искри“ за третокласници се провежда през 2002 г. Организацията и провеждането са заслуга на учителите и ръководството на ОУ „Иван Вазов“, гр. Силистра. В него участват 120 деца.

С подкрепата на РУО на МОН състезанието става ежегодно, като в него участват ученици от цялата област. На 19.03.2016г. посрещнахме третокласници от 9 училища.

Нели Стоянова

РЕГЛАМЕНТ

за провеждане на XVI-то областното състезание за третокласници „Математически искри“

Класиране на  участниците в „Математически искри” – 2017 г.

Награждаване “ Математически искрици “ – 2017 г.

     На 1 април в ОУ „Иван Вазов“ гр. Силистра се проведе за 16-ти път областното състезание за третокласници „ Математически искри “ със съдействието на Регионално управление

гр. Силистра.

96 ученици от област Силистра превърнаха математическата надпревара в оспорвана и достойна борба с трудните задачи.

Учениците от нашето училище  се представиха отлично. В челната  тройка са Симеон Димитров Димитров  от III б клас на 2- място със сребърен медал, а  Гергана Николова Георгиева от същия клас е отличена с бронзов медал.

В първата десятка са:

  • Владимир Венциславов Вълчев – III в клас
  • Божидара Ивайлова Желязкова – III б клас
  • Илина Михайлова Илиева – III б клас
  • Ванеса Боянова Шербанова – III б клас
  • Михайл Тодоров Тодоров – III г клас
  • Георги Красимиров Георгиев – III а клас
  • Никол Веселинова Братоева – III а клас

Господин Кононов връчи поздравителни адреси на учителитите на наградените ученици  – Искра Добрева, Надежда Бабаяшева, Ваня Тихолова и Янка Иванова.